Top 10 beste vaatwassers van 2024

Laatst bijgewerkt: 12 apr. 2024

Wil je een nieuwe vaatwasser kopen? Wij kunnen je hierover adviseren. Laten we een kijkje nemen in de beste top 10 vaatwassers van 2024. Een team van ervaren adviseurs heeft een geweldig vaatwasser onderzoek gedaan. Met de resultaten hiervan is de top 10 vaatwassers opgesteld. Zo kun je gemakkelijk de vaatwasser vinden die het beste voor jou is. Zoals je weet zijn er verschillende soorten vaatwassers. Zo heb je bijvoorbeeld al een groot verschil tussen dure en goedkope vaatwassers. Onze adviseurs hebben al deze verschillende vaatwassers vergeleken. Ze hielden hierbij rekening met de prijs- en kwaliteitsverhouding. Bekijk onze top 10 vaatwassers en vind jouw best geteste vaatwasser

Ben je het zat om je afwas met de hand te doen?

Een vaatwasser kan je leven veel gemakkelijker maken. Ze besparen je niet alleen tijd, maar ook water en energie. Bovendien zijn veel modellen nu uitgerust met functies als uitgestelde start en automatische vaatwasmiddeldetectie, waardoor ze nog handiger in gebruik zijn.

Vind de perfecte vaatwasser voor jouw behoeften met onze uitgebreide lijst van de 10 beste producten op de markt van vandaag. Met zo'n grote verscheidenheid aan beschikbare opties vind je zeker de perfecte voor jouw huis.

  1. Keukenapparaat
  2. vaatwasser

Inhoudsopgave

Top 10 vaatwassers vergelijking

Bij het onderzoeken van vaatwassers letten onze adviseurs op verschillende aspecten die belangrijk zijn voor de vaatwassers. Bij het vergelijken letten ze onder andere op de prijs, het  gebruiksgemak, de duurzaamheid en de kwaliteit. Zodra onze adviseurs deze aspecten evalueren kunnen ze een goede beslissing nemen over welke vaatwassers de beste 10 zijn. Wat de beste vaatwasser voor jou is zal natuurlijk altijd subjectief zijn. Jouw top 10 vaatwassers kan anders zijn dan de top 10 vaatwassers die is samengesteld door onze adviseurs.

We adviseren je om zelf ook de vaatwassers te vergelijken met elkaar. Onze top 10 kan dienen als leidraad maar bepaal voor jezelf wanneer een vaatwasser best getest is voor jou. Het zijn alle 10 goede vaatwassers maar iedereen heeft zijn eigen wensen en eisen. 

1. AEG FSB53607Z Inbouw vaatwasser

Op zoek naar een zuinige, stille en overzichtelijke vaatwasser? Zoek niet verder dan de AEG FSB53607Z. Deze volledig integreerbare vaatwasser heeft een laadcapaciteit van 13 couverts en is 42dB - waardoor hij vrijwel geruisloos is. Met het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is, zodat je een lading kunt starten wanneer het jou uitkomt. Dankzij QuickSelect wordt je vaatwasprogramma automatisch geselecteerd op basis van de gekozen tijdsduur. Dus of je nu op zoek bent naar een snelle wascyclus van 30 minuten of een langere cyclus van 4 uur, met QuickSelect zit je goed. Tot slot zorgt de optie extra behandeling of hygiëne ervoor dat je vaat er elke keer sprankelend schoon uitkomt. 

2. Siemens SN63HX27TE iQ300 Inbouw vaatwasser

Als je op zoek bent naar een top-of-the-line vaatwasser die al je schoonmaakbehoeften met gemak aankan, dan is de Siemens SN63HX27TE iQ300 inbouwvaatwasser de perfecte keuze. Met 6 programma's en 4 speciale functies kan deze vaatwasser elke klus aan, groot of klein. Of je nu op zoek bent naar een Auto, Intensief of Glas 40°C programma, met de Siemens SN63HX27TE zit je goed. Plus, met het extra gemak van de HomeConnect app kun je je vaatwasser overal in huis bedienen. En voor die keren dat je haast hebt, verkort de SpeedPerfect-functie de programmatijd met maximaal 65%. Als het om reinheid gaat, zorgt de HygienePlus-functie ervoor dat je vaat sprankelend schoon is, elke keer weer. Met zijn warmtewisselaar en infoLight vloerprojectie is de Siemens SN63HX27TE iQ300 inbouwvaatwasser de perfecte aanvulling voor elke keuken.

3. Inventum VVW6008AW Vaatwasser Vrijstaand

De Inventum vaatwasser VVW6008AW is perfect voor iedereen die van een schone keuken houdt, maar een hekel heeft aan urenlang afwassen met de hand. Deze krachtige en efficiënte machine kan 12 couverts tegelijk aan, waardoor hij perfect is voor drukke gezinnen of het ontvangen van gasten. Hij heeft een digitaal display voor eenvoudige bediening, en drie verschillende afwasprogramma's om aan je behoeften te voldoen. Het eco-programma is perfect voor dagelijks gebruik, terwijl het intensieve programma moeilijke vlekken en vuil aanpakt. En als je maar een paar vaatjes te wassen hebt, is de halve lading optie ideaal. Deze vaatwasser heeft ook een uitgestelde startfunctie, zodat je hem zo kunt instellen dat hij 3, 6 of 9 uur later begint met wassen. Zo kun je thuiskomen met een schone vaat zonder een vinger uit te steken! Bovendien kun je er dankzij de roestvrijstalen kuip en het Aquastop systeem zeker van zijn dat je vaat er stralend schoon uitkomt - zonder risico op wateroverlast.

4. Inventum VVW5520 Mini vaatwasser

De Inventum vrijstaande vaatwasser VVW5520 is perfect voor kleine huishoudens of iedereen die niet urenlang met de hand wil afwassen. Dit apparaat is zeer energiezuinig en gebruikt slechts 6,5 liter water per wasbeurt. Je kunt kiezen uit 6 verschillende programma's, waaronder een ecoprogramma en een hygiëneprogramma voor zeer vuile vaat. Bovendien is het mogelijk om het gekozen programma later te laten starten, zodat je zonder gedoe thuis kunt komen voor een schone vaat.

Andere interessante producten: 

5. Bosch SMV24AX00E vaatwasser

Op zoek naar een topklasse volledig geïntegreerde vaatwasser die zelfs de grootste afwasklussen tot een goed einde brengt? Kijk dan eens naar de Bosch SMV24AX00E. Dit model is geschikt voor een keukenpaneel/deurtje tussen 65,5 en 72,5 cm, waardoor het perfect is voor grotere gezinnen of mensen die vaak entertainen. De Bosch SMV24AX00E wordt geleverd met een aantal handige functies, zoals een LED-display dat je laat zien hoeveel tijd er nog resteert op je huidige cyclus, en een uitgestelde startfunctie, zodat je kunt instellen dat hij begint met wassen wanneer het jou het beste uitkomt. Bovendien kun je met de verstelbare bovenkorf gemakkelijk grote potten en pannen kwijt.

6. Inventum IVW6006A inbouw vaatwasser

De Inventum inbouw vaatwasser IVW6006A is de perfecte aanvulling voor elk druk huishouden. Hij is geschikt voor 12 couverts en heeft een verstelbare bovenkorf, waardoor hij ideaal is voor grote gezinnen of het ontvangen van gasten. Deze zuinige vaatwasser is energiezuinig en gebruikt slechts 11 liter water per wasbeurt. Je kunt kiezen uit vier programma's, waaronder een eco-programma en een intensief programma voor zeer vuile vaat. Met de uitgestelde startfunctie kun je de start van het programma 3, 6 of 9 uur uitstellen, zodat je de vaatwasser kunt laten draaien op een tijdstip dat jou uitkomt. Bovendien heeft deze vaatwasser een Aquastop systeem om wateroverlast te voorkomen, waardoor hij veilig en betrouwbaar is.

7. Bosch SMV4HAX40N Vaatwasser Inbouw

Op zoek naar een betrouwbare vaatwasser van topkwaliteit? Overweeg dan de Bosch SMV4HAX40N. Deze ingebouwde vaatwasser heeft 6 verschillende programma's, waaronder een Intensief programma voor aangekoekte resten, en een Stil programma dat minder geluid produceert. Je kunt ook de ExtraDroog functie gebruiken om moeilijk te drogen vaat beter te drogen, of de SpeedPerfect functie om je programmatijd te verkorten. Voor nog meer gemak kan de vaatwasser verbonden worden via de HomeConnect app. En als je wilt weten of het programma nog loopt, kijk je gewoon op de InfoLight vloerprojectie.

8. Everglades EVDW5105 Vaatwasser

Zoek je een vaatwasser die zowel zuinig als gebruiksvriendelijk is? Kijk dan eens naar de Everglades EVDW5105. Deze vaatwasser heeft een vulcapaciteit van 12 couverts en een energieverbruik van slechts 92 kWh per 100 wasprogramma's. Bovendien heeft hij een waterverbruik van slechts 12 liter per wasprogramma en is daarmee een van de meest efficiënte vaatwassers op de markt. De handige tiptoetsbediening en de LED-lampjes maken hem gemakkelijk in gebruik, zelfs voor nieuwe gebruikers. En met zijn strakke zwarte afwerking past hij naadloos bij elke keukeninrichting.

9. Inventum RVW6027AB Retro vaatwasser Vrijstaand

Op zoek naar een stijlvolle en betrouwbare vaatwasser? Kijk dan eens naar de Inventum RVW6027AB! Dit op retro geïnspireerde apparaat is perfect voor elke keuken, met zijn vrijstaande ontwerp en strakke witte kleur. Hij is geschikt voor maximaal 12 couverts, dus perfect voor gezinnen of kleine bijeenkomsten. Met de verstelbare bovenkorf kun je de wascyclus aanpassen aan je behoeften. Je kunt kiezen uit vijf verschillende programma's, waaronder een eco-cyclus en een intensieve cyclus voor hardnekkig vuil. Met de uitgestelde start kun je de start van de cyclus tot 9 uur uitstellen, zodat je hem kunt laten draaien op een tijdstip dat jou goed uitkomt. En met een geluidsniveau van slechts 47 dB kun je er zeker van zijn dat deze vaatwasser je rust niet verstoort. Bovendien zorgt de Aquastop-functie ervoor dat wateroverlast nooit een probleem zal zijn.

10. Siemens SN23EC14CE iQ300 Vrijstaande vaatwasser

De Siemens SN23EC14CE iQ300 Vrijstaande Vaatwasser is het perfecte apparaat voor wie het gemak van een vaatwasser wil zonder aan prestaties in te boeten. Met de HomeConnect app kun je je vaatwasser overal vandaan bedienen, terwijl de Intensieve zone en instelling ervoor zorgen dat zelfs de meest aangekoekte resten worden verwijderd. Als je sneller moet schoonmaken, kun je met de varioSpeed Plus functie de programmatijd verkorten, en de flexkorven en varioDrawer maken het gemakkelijk om flexibel met je ruimte om te gaan.

Onze slotwoord over vaatwassers

Je hebt onze top 10 van de best geteste vaatwassers kunnen bekijken. We hopen dat je hierdoor voor jezelf een geschikte vaatwasser hebt kunnen vinden. Dit is de reden dat onze adviseurs een top 10 hebben opgesteld vaatwassers. Het is altijd goed om te begrijpen dat niet iedereen dezelfde mening heeft. Jij kunt bijvoorbeeld het design van de vaatwasser belangrijker vinden dan de duurzaamheid en dat is prima. Bij 10electronica.nl adviseren we iedereen altijd aan om de verschillende vaatwassers met elkaar te vergelijken. Op die manier vind jij de best geteste vaatwasser voor jezelf. 

Welke vaatwasser je uiteindelijk ook kiest, alle vaatwassers in de top zijn goed getest en goede vaatwassers. Je zal met een vaatwasser uit onze top 10 zeker geen miskoop doen.

Conclusie vaatwassers top 10

Met de vaatwasser hoef je je geen zorgen meer te maken dat je zelf veel afwas moet doen. Om de beste vaatwasser te vinden is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van het product. De top 10 vaatwassers in deze lijst zijn zorgvuldig samengesteld en voldoen gegarandeerd aan al je wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen over de vaatwassers vergelijking

Wij stellen de reviews met veel zorg op. Er wordt gelet op de kwaliteit/ prijs verhouding. Waar nodig wordt de vaatwasser ook getest door onze experts. Dit alles gebeurd objectief, wij worden niet vergoed of beïnvloedt door fabrikanten of merken voor het schrijven van deze reviews.

Wij hebben onderzoek en testen gedaan onder een breed scala aan vaatwassers. Uit de testen en onderzoeken zijn de allerbeste gekozen en de top 10 vaatwassers samengesteld. Je kunt met een gerust hart een vaatwasser uit deze selectie kiezen.

De beste uit onze test is AEG FSB53607Z Inbouw vaatwasser.

Wij houden ons uitsluitend bezig met het schrijven van reviews. Wij verkopen geen vaatwassers maar we hebben wel de beste aanbieder voor jou uitgekozen. Als je op de “Beste prijs” knop klikt, wordt je automatisch naar de pagina van de aanbieder gebracht om je aankoop te kunnen voltooien.

We bekijken alle vaatwassers die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze vaatwassers vergelijken we aan de hand van de kwaliteit, de prijs en overige zaken. Op deze manier krijg je de goed geteste vaatwassers naar boven en kan je een goede top 10 samenstellen. Daarnaast bekijken we ook de reviews van vaatwassers die andere gebruikers hebben achtergelaten. Zij hebben hun vaatwasser in gebruik en weten dus als geen ander wat de voor- en nadelen zijn per vaatwasser.

Disclaimer: Wanneer je op deze pagina op een link naar Bol.com klikt en een vaatwasser koopt ontvangen wij daarvoor een kleine commissie.

Picture of Sonja
Sonja

Hallo allemaal, ik ben Sonja, ik ben altijd een harde werker geweest. Toen ik net achttien was, begon ik te werken in het plaatselijke winkelcentrum op de afdeling elektronica. Hier deed ik enorme kennis en ervaring op, op het gebied van elektronica. In de loop der jaren groeiden mijn vaardigheden en deskundigheid alleen maar. Nu ben ik moeder van twee jonge meisjes. In mijn vrije tijd houd ik van koken, boeken lezen en reizen. Maar door alles heen blijft mijn werk in het winkelcentrum mijn passie. Ik houd ervan mensen te helpen de perfecte elektronica te vinden voor hun behoeften en budget. En ik ben er trots op dat ik advies kan geven op basis van mijn jarenlange ervaring op dit gebied.

Gepubliceerd op: 15 jul. 2022